Njut av vällagad mat på Gyllenhammars

Just precis där Östgötaslätten, Vättern och Omberg möts, i hjärtat av en av Nordens äldsta kulturbygder ligger Borghamn, i Vadstena kommun. Här finner du Gyllenhammars Restaurang och Värdshus.

Gyllenhammars värdshus har funnits i snart 100 år i Borghamn och är inrymt i en underbar kulturbyggnad mitt i samhället, alldeles intill Vättern. En fantastisk meny i en fantastisk miljö.

Hovanäsvägen 7, 59293 Borghamn

Öppettider:
Lördagar 12-22
Söndagar 12-19
Vid annat önskemål, om ni är ett större gäng ring Susanne & Per på telefon nummer 0143-20002.
Efter midsommar öppnar de som vanligt 6 dagar under veckan. Om det inte är sommar bör ni ringa först eller kolla deras hemsida för det kan vara stängt.
www.gyllenhammarsrestaurant.se

“Vi besökte Gyllenhammars Restaurang mitt på sommaren. Satt i ett rum full med växer och grönt och tittade ut mot trädgården. Ett lugnt ställe där vi fick riktig god mat. Verkligen ett smultronställe värd en omväg. Rekommenderas!

Hos Gyllenhammars är det alltid enkelt att njuta av vällagad mat. Slå dig dig ner och slappna av i matsalen, pergolan eller baren och andas in atmosfären. Valet är sedan ditt, om du vill beställa direkt från menyn eller låta kocken beskriva läckerheterna i egna ord. Gyllenhammars väljer fina råvaror från trakten, som färsk fisk från Vättern, grönsaker och rotfrukter köps från lokala odlare, och brödet bakas i egen ugn. Till menyn har de valt några prisvärda och bra viner, som matchar både maträtter och plånbok. Vill du ha en drink eller avec så har de fullständiga rättigheter, och en liten men trevlig bar att trivas i. Föredrar du en öl till maten, eller bara vill skölja ner vägdammet, serverar de gärna en öl från bygdens eget bryggeri: Millingtorps gårdsbryggeri Välkommen till bords!

gyllen