Östgötadagarna Sept 2-3, 2023

I helgen i samband med Östgötadagarna är det visningar i Borghamn: Borghamnstrand, Borghamnssten och Borghamnsstenförädling samt har Ödek Berzeliusutställning öppet 11-16.

Utställning om Berzelius, den Svenska Kemins fader: Besök utställningen som är bemannad. i två dagar. Jacob Berzelius den svenska kemins fader föddes här i Väversunda. Se kortfilmen om han rika liv. Besök även vår bäst bevarade medeltidskyrka som ligger intill.
Östgöta-Dals hembygdsförening: Öppet hus visning av museer. Halstring av sik , försäljning av lokala produkter, kaffeservering, varmkorv. Dalskören sjunger.
Industriarvsrundan – Borghamn under 1800-talet: Följ med på guidade vandringar kl 11 och 14:30 båda dagarna, genom det som på 1800-talets var fängelseområde och idag Borghamn Strand. Kostnad 120kr som swishas på plats. Restaurang & hamncafé är öppet 11-17 som serverar mat på i huvudsak ekologiska och lokala råvaror.
Skedet must & trädgård: Skedet must & trädgård, musteri, trädgård med växthus och gårdsbutik med direktförsäljning av egenproducerad äppelmust, drycker, honung, olivolja, parmesanost med mera.
Kafé på Skedet serverar Östgötadagsbakverket: Kafeet har öppet torsdag till söndag 11-17, här kan du njuta av gott kaffe, nybakade bullar och kakor samt lättare lunch. Vi serverar även Östgötadagsbakverket!