Västafrikansk dans i Rogslösa

Välkommna til workshop i västafrikansk dans i gympasalen på gamla Rogslösa skola. Denna hösten i samarbete med Stina, Stefan Rosenberg och Csilla Domonkos.

I dansen och rörelserna övar vi bl.a. både kondition och koordination men främst kännetecknas den av glädje och energi inte minst i samspelet med trummarna. Levande trumspel alltså!

Lördagar: 8, 29 oktober, kl 13-14.30
Medtag: Behagliga kläder för rörelse samt vattenflaska.
Nivå: Nybörjare och fortsättning.
Kostnad: 80:-/tillf. Betalas på plats.
Dansledare denna gång: Janani
För anmälan och info: Janani L Angestad 070-6413338

Wao Fedj betyder fritt översatt ifrån wolof, Senegals största språk “ja till dans”. Detta är namnet på vår trum- och dansgrupp som bildades år 2003 i Vadstena. Vi jobbar med västafrikanska rytmer och danser huvudsakligen från Mali, Guinea och Senegal. Tillsammans har vi mångårig erfarenhet av trummor och dans. Trummorna vi använder är djembe och bastrummor ifrån Västafrika. Några viktiga inspirationskällor är dansarna Fanta Yayo, Moustapha Bangoura, trummarna Abou Camara, Famoudo Konate och Mamady Keita, alla ifrån Guinea.

Vi har gett terminskurser i Vadstena och Motala i över 10 år. Workshops vid tex Landstinget, Friskis & Svettis, skolor, kyrkor, friskvårdsevenemang vid tex polismyndighetens hälsodag, kick-off för företag, privata fester som tex bröllop/möhippor i Vadstena, Motala, Mjölby, Norrköping, Finspång, Jönköping och Linköping med omnejd.

Vi skräddarsyr varje danstillfälle utifrån era önskemål. Dans- och trumgrupper, kurs och uppvisning. Kontakta oss för mer information och bokning av WAO FEDJ: gabriel_szenaszki@hotmail.com / janani_angestad@hotmail.com

trumma