Samåkning tills bussar kommer tillbaka

Vadstena och Ödeshög är två av de orter som berörts av att busslinjer läggs ned.
En av initiativtagarna till att anordna möten om mobil samåkning, Camilla Westling från Östgöta-Dal Ekonomisk Förening, berättar på P4 om att hjälpa den akuta situationen med samåkning tills förhandlingarna med region Östergötland lyckas ändra det hela.

Facebook gruppen

Denna grupp är öppen bara för godkända medlemmar som godkänns av administratörer. Ni kan gärna sprida ordet om gruppen och meddela oss om det finns nya medlemmar som vill ansluta till samåkningsgruppen!
www.facebook.com/groups/1699438090379604/

Du som åker mellan Vadstena och Ödeshög och kan tänka dig att med någon som behöver också åka någonstans på vägen på denna sträcka, lägger upp här i gruppen dina resetider, avgångsplats, samt vart du ska åka och hur många platser du har i bilen.

Du som vill samåka lägger upp den tid och datum du behöver åka, vart vill du bli hämtad och lämnad. Vi föreslår att bensin och slitagekostnader täcks av alla som åker i en bil och är 20 kr per mil per person som åker. Priset borde diskuteras innan resan med de som samåker i en bil via privat meddelande eller i kommentarsfältet.

När vi har samåkningsappen så sköter företaget allt sådant och betalning sker via en program där man betalar in pengar (om man har åkt) eller få betalt (om man har skjutsat i sin bil) varje kvartal.