Båtplats i Borghamn

Beroende på var i hamnen man vill ha båtplats så ska man antingen fråga Vandrarhemmet (platserna närmast Borghamns Sten AB) eller så hör man sig för inne i affären Handlarn, som Rogsberg och sönerna Torbjörn & Jimmy Gustavsson äger. Borghamns fiskeförening har ett 30-tal medlemmar och båtplatser för 22.

Fiskareföreningen i Borghamn ansvarar för fiskemuseet och fiskebodarna. Vad gäller hamnen så arrenderas den inre delen av fiskeföreningen och den yttre delen vandrarhemmet.

Genom fiskareföreningen kan man ibland också hyra en chartrad segelskuta. Rogsberg har kört passagerar trafik mellan Borghamn, Vadstena och Hjo i många år. Kontakta Guy Eriksson 073-0571975 för mer information.

Fiskemuseet som fiskeföreningen tar hand om var startat av Gunnar Samuelsson. Han samlade ihop material och utställnings objekt. Samuelssons familj drev Vandrarhemmet under loven medans det fortfarande var skola där. www.fiskemuseum.se

Segel sällskapet Vättern
Segel skola. ssvat.se

Vättern Event & C:o har funnits sedan 2009 men då under namnet OmbergsEvent. De har idag en egen koncern av aktivitetsföretag där Omberg Zipline, VätternKajak, BeachCrib i Varamobaden och OrustKajak ingår. VätternEvent & C:o erbjuder aktiviteter till företag och privatpersoner, och paketerar dessa med mat och boende om så önskas. Deras BeachCrib har även ett surfcafé intill Vätterns strand! VätternKajaks butik är på Hamngatan 3, strax söder om Vadstena Slott, bara några hundra meter från vallgraven i Vadstena. Tel: 0141-234200, info@vatternevent.se, http://www.vatternevent.se/