Friluftsfrämjandet

Lokalavdelning med stor juniorverksamhet och med egen skidanläggning, Ombergsliden.

Vita Sidan: Ombergslidens skidanläggning
Gröna Sidan: Skogsmulle, Strövare, natur.

Friluftsfrämjandet är Sveriges största friluftsorganisation med ca 82 000 medlemmar. Deras tusentals ideella ledare guidar varje år barn och vuxna ut på små och stora äventyr.

Deras fokus ända sedan år 1892 när allt startade är att uppleva friluftsliv med hjälp av glädje, kunskap och säkerhet. Genom deras lokalavdelningar erbjuder de Sveriges bredaste utbud av friluftsaktiviteter. Här finns något för alla åldrar, alla intressen och allas förutsättningar. Deras hjärtefrågor är att värna om att få fler att njuta av friluftslivet på ett hållbart sätt och de jobbar för att ge bra förutsättningar för friluftsliv, nu och framåt.

Friluftsfrämjandet har några av Sveriges bästa, kunniga och engagerade ledare. De kan guida dig vad gäller friluftsliv, allemansrätt, teknik, säkerhet och mycket mer. Friluftsfrämjandet är mest känt för deras högkvalitativa skidlärarutbildning och för deras uppskattade barnverksamhet med bland annat Skogsmulle och I Ur och Skur. De har också många lokala skidskolor, som tillsammans utgör Sveriges största skidskola. Men här finns också mängder av långfärdsskridskoåkare, paddlare, klättrare och vandrare. Cykling, geocaching, snöskor och stavgång är andra populära aktiviteter.