Helhetshälsa i Borghamn

När du kommer in i Borghamn är det första du ser på vänster sida en äldre trävilla som är utbyggd åt flera håll. Det är byns före detta Konsum-butik. Numera är det hälsoföretaget Helhetshälsa som tillverkar kosttillskott här.

Helhetshälsas vitaminer, mineraler och näringspulver säljs i hälsokostbutiker över hela landet. Om du vill köpa lokalproducerade näringstillskott vid ditt besök i Borghamn finns de till försäljning i minilivsbutiken strax intill.

Helhetshälsa har hållit till i Borghamns gamla Konsumbutik sedan 1990-talets början. Här tillverkas kosttillskott efter egna recept. Det är företagets biokemister som sätter samman dem. Helhetshälsas kännetecken är allergi- och veganvänliga tillskott. Man vill erbjuda produkter som även känsliga personer tål, utan tillsatser som sötning, färg- och aromämnen.
Under årens lopp har företaget vuxit sakta men säkert och flera utbyggnader har gjorts, allteftersom efterfrågan på rena kosttillskott har ökat.

Elaine Wendel, som är platsansvarig, säger:
– Tack vare tillbyggnaderna kan Helhetshälsa stanna kvar i Borghamn. Här trivs vi alla så bra. Borghamn är en underbar plats att få arbeta på, med närheten till sjön och naturen. Och på sommaren kan personalen sitta ute i trädgården, bland fruktträden, och äta lunch tillsammans. Trivseln är en viktig del av arbetet och fastän jag själv bor i Motala tycker jag det är värt att pendla för att få vistas i den här underbara miljön. Framförallt sommartid är Borghamn helt fantastiskt!

helhetshalsa logga